Alle kategorier
Blogg
Kunnskapsbase
Akademi
Samfunn

Ingen resultater for ""

Norsk
English
Eesti
Français
Italiano
Japanese (日本語)
Korean (한국어)
Nederlands
Polski
Русский
Suomi
Svenska
Türkçe
Chinese (繁體中文)
Čeština
Deutsch
Español (España)
Español (América Latina)
Bahasa Indonesia
Latviešu valoda
Português (BR)
Logg inn

Hva er CRM?

Slik velger du riktig programvare for administrering av kundeforhold til fordel for virksomheten din

Full tilgang. Ingen kredittkort kreves.

CRM fra grunnen av: Hva er CRM?

Hva er administrering av kundeforhold, og hvordan skal du velge riktig CRM-løsning for virksomheten din?

Temaet CRM og utfordringen med å velge riktig CRM-system til virksomheten din kan virke skremmende.

Vi ønsker å forklare hva administrering av kundeforhold er og hjelpe deg å forstå hvordan CRM-programvare kan hjelpe deg med å bygge et fundament for bærekraftig forretningsvekst.

Hva er CRM: En definisjon

Så, hva er definisjonen på CRM? Det er et paraplybegrep for alle strukturene firmaet bruker til å lede kommunikasjon og relasjoner med potensielle kunder og kunder.

Utøvelsen av kundeforholdsstyring omfatter ikke bare retningslinjer for hvordan direkte samspill finner sted, men også CRM-verktøy for å organisere og spore all relevant informasjon du trenger for å finne potensielle kunder, opprettholde kundeinformasjon, vinne salgsavtaler og beholde kunder.

Tenk møter, e-poster, forslag, salgssamtaler og mye mer.

CRM-systemer samler mange data som gjenspeiler hvor godt (eller hvor dårlig) forholdene med kundene dine blir håndtert. Dette hjelper deg med å analysere ytelsen din og bestemme hva det betyr for virksomheten.

Så med andre ord, tenk påmoderne CRM- programvare som et unikt system for håndtering av kundeforhold.

Hva er fordelene med å bruke CRM-programvare?

Mange bedrifter har ikke et organisert system for å administrere relasjonene sine med kunder, og dette kan bli et stort problem.

Ledere er vant til å administrere sine ansatte, men de lar det ofte være opp til selgerne å administrere sine relasjoner med kunder og kontakter – uavhengig av om disse kundene er enkeltpersoner (i B2C) eller andre bedrifter (i B2B). Dette betyr at det kan være flere måter å operere på innen samme firma.

En inkonsekvent salgsprosess og mangel på sammenheng og retning kan ofte føre til feil. Det er en av hovedårsakene til at nesten halvparten av selgerne ikke kan oppfylle sine årlige kvoter.

Å bruke en CRM-løsning endrer dette.

Full tilgang. Ingen kredittkort kreves.

45 % av selgerne uten prosess kan ikke oppfylle kvotene sine

Ekspertene på salgsforskning, CSO Insights, oppdaget dette slående faktumet under en nylig analyse av salgsberegninger og strategier, og det er nok til å advare salgsledere overalt.

Når firmaer vedtar en formell struktur for å hjelpe sine ansatte med å håndtere salgsprosessen konsekvent, øker suksessen til nesten 60 %.

Når de bytter til en "dynamisk" prosess, når 72,2 % sine kvoter. Konsekvent kundeservice fører til økonomisk suksess, og et CRM-system vil hjelpe salgsteamet ditt til å tilpasse seg til en enkelt tilnærming til salg.

En dynamisk salgsprosess starter med en formell struktur, men tillater også firmaer og enkeltpersoner å gjøre endringer og finjusteringer for å fortsette å forbedre seg.

Hvordan hjelper CRM-programvare virksomheten din?

Firmaer som konsekvent bruker CRM-programvare riktig har en 18 % større sjanse for å nå – eller til og med overskride – kvotene sine.

CRM-programvare gir deg en betydelig fordel ovenfor konkurrenter som ikke bruker et CRM.

Vellykkede CRM-brukere
 • Store handelshøyskoler som Wharton har hele studier i CRM
 • Næringslivs-nettsteder som Harvard Business Review dekker CRM fra alle mulige vinkler
 • Den amerikanske regjeringens småbedriftsadministrasjon sponser arrangementer om CRM
 • Selv ILO, den internasjonale arbeidsorganisasjonen, studerer og anbefaler CRM

CRM = Sett kundene dine først

Det er også en tankegang som følger med det å vedta et CRM-system for firmaet. Ideen om å "sette kundene først" er en salgsklisje, men det skjer ikke alltid. CRM hjelper til med å sikre at det gjør det.

Virksomheter som vedtar CRM-løsninger, bygger og utvikler sterkere relasjoner med kundene sine, noe som fører til "kundetilfredshet og lojalitet, som igjen forbedrer en organisasjons konkurranseposisjon og øker lønnsomheten", legger universitetet til.

"CRM er en strategisk metode som anerkjenner kundene som kjernen i virksomheten,"

- Utsagn fra DePaul University for å beskrive et CRM-sertifisert program.

CRM-dataene du trenger

Dataene er skjønnheten i moderne CRM-systemer. De fleste selgere bruker et CRM-system for å gjøre mer enn bare å organisere arbeidsflyten. Det er så utrolig mye du kan gjøre med CRM, men de beste salgssjefene analyserer CRM-dataene sine for å konstantere suksesser og feil, og for å spore, forutse og rapportere salgsberegningene.

Tallene hjelper ledere med å finne utfordringer og muligheter. En lang liste med belønninger kommer fra et godt CRM, inkludert bedre kundeservice, mer effektive telefonsentre, mer effektivt kryssalg, raskere konverteringer og forbedret oppdagelse av nye kunder, i følge Boston College.

For å få alle disse belønningene, trenger du gode verktøy. Og det bringer oss til teknologi.

Boston College tilbyr denne listen med "bare noen" av tallene som bør innhentes for effektiv administrering av kundeforhold:

 • Respons på kampanjer
 • Sendings- og oppfyllelsesdatoer
 • Salgs- og kjøpsdata
 • Kontoinformasjon
 • Data registrert på nettet
 • Logger over service og kundestøtte
 • Demografiske data
 • Salgsdata på nett

CRM-programvare

Siden det er så viktig for bedrifter, har CRM blitt en egen bransje. Mange teknologiske selskaper (inkludert vi hos Pipedrive) jobber med å lage plattformer som hjelper firmaer med å administrere kundeforhold.

Dette er grunnen til at begrepet "CRM" har blitt synonymt med teknologi. Når folk bruker begrepet refererer de nå ofte til plattformene bedrifter bruker til å håndtere relasjoner med kunder.

For å fungere for en bedrift må et CRM-verktøy tilby ledere all den informasjonen de trenger og tilby de enkelte selgerne et enkelt system for å spore arbeidet sitt. All denne informasjonen må også integreres i en sammenhengende helhet, og gi hver bedrift all nødvendig informasjon for å ta de riktige beslutningene — hele tiden.

"CRM omfatter en rekke verktøy (databaser, programvare og internett-muligheter) som pleide å hjelpe en organisasjon til å håndtere kundeforhold på en organisert måte, "

-sier US National Institutes of Healths Office of Research Services.

Hvordan velge riktig CRM-system?

Et godt CRM-system bør løse de største problemene selgere står overfor. Fra første dag har de erfarne salgslederne som grunnla Pipedrive — et skybasert CRM-program — designet et verktøy som gjør nettopp det. Følgende funksjoner er det vi, og 95,000 team som bruker Pipedrive, har funnet ut er avgjørende i en CRM-programvare.

Spor aktiviteter

Planlegge aktiviteter som møter, samtaler og e-poster for å holde potensielle kunder varme og salgsavtaler i utvikling. Få påminnelser slik at du alltid er på ballen.

Enkelt å bruke

Importer data fra regneark eller andre CRM-verktøy og begynn å administrere potensielle kunder i løpet av minutter. Ingen dagslang trening kreves.

Fullstendig tilpassbart

Skreddersy kontoen din til salgsprosessen, ikke omvendt. Plasser funksjonene du bruker mest lett tilgjengelig for å spare tid.

Rask tilgang

Oppdater CRM-programmet når det trengs. Logg sikkert inn på Pipedrive fra hvilken som helst datamaskin eller last ned vår topprangerte mobilapp. Pipedrive CRM-appen gjør oppdatering av CRM-programmet enda enklere og gir deg umiddelbar tilgang til alt du trenger.

Ideelt for team

Når teamet bruker et godt CRM-system de virkelig liker å bruke får du den mest oppdaterte ytelsesinformasjon. Få selgerne dine til å følge en velprøvd salgsprosess.

Integrasjoner

Koble CRM-kontoen til favoritt-verktøyene dine. Pipedrive tilbyr mer enn 275 apper & integrasjoner med tjenester som Asana, Slack og Mailchimp.

Full tilgang. Ingen kredittkort kreves.

Visualiser salgene med pipeliner

Nøkkelen til Pipedrives enkle layout er pipeline-tilnærming til salg. Merk enkelt salgsfasene dine, legg til salgsavtaler og dra dem fra en salgsfase til den neste. Dette intuitive grensesnittet er en av de mange grunnene til at Pipedrive er CRM nummer 1 i sammenligninger med topprangerte CRM-løsninger.

"Vi har brukt flere CRMer til å administrere titusenvis av utleieeiendomskontakter ... men Pipedrive har fortsatt favoritt-visualiseringene våre for salgsavtale-pipeliner og konverteringsfrekvenser gjennom trakten. Hvis du er ute etter et enkelt, intuitivt CRM-program til firmaet ditt, prøv Pipedrive."

- Mickey Kropf, COO i Rented.com

CRM fortsetter å utvikle seg

Akkurat som bedriften din fortsetter administrering av kundeforhold å utvikle seg. Hvis du vil vite mer om administrering av kundeforhold og CRM-teknologien du kan bruke til å skalere virksomheten din kan du abonnere på salgsbloggen vår, Salg og skalering. For å lære mer om CRM-program eller få svar på vanlige spørsmål, kontakt teamet vårt.

Hos Pipedrive streber vi etter å bygge sterke, varige forhold til kundene våre. Det handler tross alt om fremragende CRM;)

Bli med over 95,000 firmaer