Alla kategorier
Blogg
Kunskapsbas
Academy
Community

Inga resultat för ""

Logga in

FÖRSÄLJNING

Varför ska jag använda försäljningsprogramvara

Oavsett om du jobbar med programvaruförsäljning eller bilförsäljning, i ett företag som består av 2 säljare eller 200 säljare, är det sannolikt att du använder ett eller flera verktyg för att underlätta försäljningsprocessen. Kalkylark och e-postverktyg må vara en bra början, men ofta räcker de helt enkelt inte.

Programvaruförsäljning, eller en försäljningsplattform, är ett centraliserat försäljningsnav utformat för att visa data i ett enkelt och läsbart format som gör att säljare kan samarbeta, optimera sina säljprocesser och till och med förutse försäljningscykler. Enligt Tech News World förväntar sig fler än hälften av alla företag att öka sin försäljning med hjälp av en försäljningsplattform. Andra bevisade fördelar med försäljningsprogramvara inkluderar ökad kundnöjdhet och behållning av kunder, generering av nya affärer och minskade totala kostnader. Vill du se veta hur en försäljningsplattform ser ut och känns?

Fullständig åtkomst. Inget kreditkort behövs.

4.5/5

4.3/5

4.3/5

4.8/5

4.5/5

4.5/5

Populära funktioner i försäljningsprogramvara

PROGRAMVARUFUNKTION

Pipelines och affärer

När du letar efter programvara för försäljning är det bäst att börja med att utforska grunderna. Pipelines och affärer är grunden i alla professionella försäljnings-CRM. Med dessa funktioner kan du visualisera säljprocessen och flytta affärerna från fas till fas. Vi rekommenderar att du väljer ett försäljningsprogram som kan anpassas så mycket som möjligt till din affärsmodell och ditt arbetsflöde.

Med Pipedrive kan du till exempel lägga till affärer, deras värde, sannolikheten och förväntat datum för avslut, och sedan organisera och följa dem genom dina pipeline-faser. Du kan anpassa faserna till din försäljningscykel, skapa team-pipelines och filtrera resultaten efter säljare eller fas eller skapa en pipeline för varje teammedlem. Med färgade koder kan du se vilka affärer som håller på att stagnera så att du kan ta hand om dem först.

Inkluderar:

Anpassade fält

Gränssnitt med dra och släpp

Intuitiv design

Mobilapp

Få tillgång till dina säljdata när du är på språng, från alla enheter

Återkommande intäkter

Ha koll på alla dina prenumerationer och återkommande kunder

Dialogrobot för prospektgenerering

Automatisk kommunikation med dina webbplatsbesökare dygnet runt

Kontakthantering

Få värdefulla insikter om dina kontakter med ett enda klick

PROGRAMVARUFUNKTION

Automatisering

En annan avgörande aspekt av säljplattformen är automatisering. Automatiseringsfunktioner hjälper dig att förbättra ditt flöde, spara tid och minska dina kostnader. En försäljningsprogramvara bör alltid erbjuda olika automatiseringsfunktioner för olika administrativa och repetitiva uppgifter.

Med Pipedrive kan du till exempel automatisera stegen i din säljprocess åt hela teamet, vilket gör att du kan vårda dina prospekt automatiskt medan du fokuserar på högprioriterade uppgifter. Ställ in utlösare och önskade åtgärder och låt sedan vår effektiva automatisering göra jobbet åt dig. Du kan också automatisera personliga e-postmallar som skickas när du skapar en affär eller flyttar en affär från en pipeline-fas till en annan.

Läs mer

PROGRAMVARUFUNKTION

Inblick och rapportering

En professionell försäljningsprogramvara bör ge dig insikter du kan agera på, till exempel genom rapporter och visuella översiktspaneler. Till skillnad från kalkylark erbjuder visuella rapporter alla data du behöver och pekar dig i rätt riktning, nämligen den som leder till försäljningsoptimering. Tips: se till att dina rapporter kan anpassas så att de bäst speglar företagets nyckeltal.

Med Pipedrive kan du lägga till anpassade fält i dina rapporter för att logga och följa i stort sett alla variabler samt filtrera och upptäcka vinnande mönster eller flaskhalsar. Du kan spara de viktigaste rapporterna och nyckeltalen på en centraliserad plats för smidig uppföljning och sedan dela en länk till rapporterna med vem du vill, oavsett om hen är Pipedrive-användare eller inte.

Inkluderar:

Visuella rapporter

Pipeline-mätvärden

Anpassade översiktspaneler

PROGRAMVARUFUNKTION

E-post- och kommunikationsspårning

Slutligen måste den ultimata försäljningsprogramvaran erbjuda robust spårning av e-post och kommunikation. Sådan spårning låter dig hantera säljsamtal genom att automatiskt länka dem till affärer och kontakter.

Med Pipedrive kan du se allt inifrån plattformen och få aviseringar i realtid när dina mejl öppnas eller när länkar klickas på. På så vis kan du lättare följa upp med rätt kontakt i rätt tid. För att ytterligare stödja din kommunikation erbjuder Pipedrive ett flertal e-postfunktioner såsom tvåvägssynkronisering för e-post, en mängd olika färdiga e-postmallar och en gruppmejlfunktion.

Läs mer
Intern chattintegration

Tilldela chattförfrågningar på webbplatsen till dina säljare

Uppgiftshantering

Hantera alla säljrelaterade uppgifter från ett och samma ställe

Fakturor och fakturering

Skapa och skicka fakturor till din faktureringsapp direkt från Pipedrive

Prospektkvalificering

Dra nytta av särskilda prospektkvalificeringsfunktioner

Bli ett av 95 000 företag

Försäljningsprogramvara som hjälper dig att utvecklas

Pipedrive är utformat för att:

 • Hjälpa dig att driva fler affärer till avslut
 • Minska ned på det säljrelaterade fotarbetet
 • Hjälpa alla i teamet att samarbeta bättre
 • Automatisera säljuppgifter
 • Stödja din kundkommunikation
 • Skapa anpassade försäljningsrapporter

Säljverktyget som används av 95 000 företag

Du kanske också gillar

Hur väljer man en försäljningsplattform? Hur ser Pipedrive ut i verkligheten och vad har det att erbjuda som andra CRM inte har? Vi har samlat lite praktisk information så att du kan välja det försäljningsprogram som verkligen fungerar för dig:

Vanliga frågor om försäljningsprogram

 • Vad är ett försäljningsprogram?

  Ett försäljningsprogram är en programvara som utformats för att stödja alla säljaktiviteter genom hela försäljningscykeln med hjälp av olika säljfokuserade funktioner såsom visuella pipelines, aktiviteter och automatiseringar.

 • Vilket försäljningsprogram är bäst för mig?

  Se först och främst till att programvaran du överväger erkänns av betrodda webbplatser och officiella rådgivningsföretag. Pipedrive erkänns till exempel av Gartner och har fått höga betyg av Trustpilot, Software Advice, Capterra, G2 och många andra erkända källor. När du har bockat av det kriteriet är det dags att jämföra funktioner och priser för att vara säker på att du får mesta möjliga för pengarna.

 • Vad är Pipedrive?

  Pipedrive är ett CRM utformat för säljare inom alla branscher. Dess syfte är att förbättra den övergripande kvaliteten på försäljning och försäljningskommunikation samt att hjälpa företag ro iland fler affärer och prospekt.

 • Hur använder jag Pipedrive?

  Att använda Pipedrive är både enkelt och intuitivt, men för att vara säker på att du får ut mesta möjliga av systemet har vi skapat ett hjälpcenter med mängder av instruktioner, praktiska artiklar samt ett forum med hjälpsamma Pipedrive-användare som mer än gärna delar sina tips och råd med dig!

Sälj mer. Betala mindre. Prova gratis!

Fullständig åtkomst. Inget kreditkort behövs.