Jämför CRM-program

Att hitta rätt CRM-lösning kan vara överväldigande. Det finns helt enkelt alldeles för många. Men även om det är frestande att ta ett snabbt beslut är det viktigt att först undersöka vad som finns. Vårt nav för att jämföra CRM ger dig de verktyg du behöver för att bestämma dig för Pipedrive, det högst rankade CRM-programmet av användarna, eller något av de andra CRM-alternativen.

Fullständig åtkomst. Inget kreditkort behövs.

Vilka frågor bör jag ställa innan jag väljer ett CRM?

Du förstår hur ett CRM kan hjälpa ditt företag, men vet du vilka frågor du bör ställa för att effektivt kunna utvärdera och jämföra olika CRM-lösningar?

 • Kan CRM-lösningen utvecklas i takt med mitt företag?

  När du jämför CRM-lösningar är en av de viktigaste sakerna att tänka på - och ändå en av de lättaste att förbise - huruvida verktyget kan skalas upp i takt med att företaget växer. Ditt företag må vara ett uppstartsbolag just nu, men med ett bra CRM kan det växa förvånansvärt snabbt. För att slippa byta verktyg om ett år eller två är det viktigt att titta på vilka funktioner som finns i alla abonnemang, inte bara i det du är intresserad av nu.

  Tips: Kolla in de olika fallstudierna för att se hur företag precis som ditt har kunnat växa.

 • Hur enkelt är det för mig och mitt team att använda?

  Jämfört med CRM-alternativ som kalkylblad eller penna och papper kan de flesta CRM-system verka komplicerade. Men med rätt program får du mer gjort på mindre tid. Nyckeln är att hitta ett som är kraftfullt och ändå intuitivt. Verktyg med mängder av avancerade finesser kan verka toppen i början, men om det tar månader för ditt team att förstå dem går mycket tid och produktivitet förlorad.

  Tips: Ta reda på hur enkelt användare tycker ett verktyg är genom att läsa recensioner på webbplatser som Capterra.

 • Vilken typ av support kan jag få?

  Om ett programfel kan kosta dig en stor affär har du inte råd att vänta fem arbetsdagar på ett mejlsvar. Leta efter ett verktyg som erbjuder live-chatt eller telefonsupport under ditt företags öppettider och som dessutom har ett gott rykte.

  Tips: Leta efter ett CRM som erbjuder kundtjänst dygnet runt för att säkerställa support närhelst du behöver den.

 • Vilka anpassningar kan jag göra?

  Alla CRM behöver viss anpassning för att passa ditt företag och din säljprocess. Funktioner för att skapa anpassade fält och pipelines är standard, men kan du automatisera delar av ditt unika arbetsflöde? Titta på CRM-prisjämförelser för att se hur mycket du skulle behöva betala för de anpassningar du behöver med olika leverantörer.

  Tips: Kolla igenom en CRM-lösnings marknadsplats för att se om den kan ansluta till dina andra verktyg.

 • Vilka rapporteringsmöjligheter finns?

  Försäljningsrapporter är avgörande för att kunna förbättra resultaten och motivera ditt team. Om du skapar många rapporter i ditt företag ska du leta efter ett CRM som genererar rapporter utan manuell inmatning. Eller ännu hellre - leta efter ett verktyg med översiktspaneler som visar resultatutvecklingen i realtid. När rapporterna är snygga och lätta att skapa är sannolikheten stor att du också använder dem mer.

  Tips: Identifiera viktiga rapporteringsmätvärden som behöver följas och leta sedan efter ett CRM som erbjuder dem.

Pipedrive är rankat som det bästa CRM-programmet av användarna och innehåller alla de funktioner ditt team behöver för att sälja mer med mindre arbete

Pipedrive är det högst rankade CRM-programmet av användarna och innehåller alla de funktioner ditt team behöver för att sälja mer med mindre arbete

7 varningssignaler att se upp med när du jämför CRM

Att veta hur du ska jämföra CRM och att fatta ett beslut som ger dig största möjliga fördel är avgörande. Å andra sidan är det ofta minst lika viktigt att veta vad du ska undvika i ett CRM.

 • 1. Kopior av CRM

  Billigare, mindre kända CRM-alternativ kan verka som en bra idé på kort sikt, men när ett CRM-system kraschar är det ditt företag som står där med kostnaden. Kopior härmar designen i pålitliga programvaror, har dåliga eller inga recensioner, har få följare och får negativ uppmärksamhet i sociala medier.

 • 2. Dålig kundtjänst

  Att få hjälp när du behöver den är avgörande. Innan du bestämmer dig för ett CRM kan du testa företaget genom att kontakta deras kundtjänst via e-post, live-chatt eller sociala medier. Om du får vänta i dagar eller veckor på ett svar kommer de förmodligen inte att vara hjälpsamma när ditt företags processer är i riskzonen.

 • 3. Programvaran kräver manuella uppdateringar

  När du jämför CRM ska du leta efter ett molnbaserat CRM-verktyg som uppdateras automatiskt och säkerhetskopierar din information online. Detta är säkrare än offlineprogram som kräver manuell uppdatering och som ofta förlorar kunddata.

 • 4. Produkten har inte förändrats på åratal

  För att få en uppfattning om innovationsnivån i ett CRM-verktyg kan du ta en titt på företagets meddelanden och produktuppdateringar. Du kan lätt hitta informationen i deras blogg eller på deras hemsida. Hur ofta de uppdaterar säger något om hur mycket förbättrar sin produkt.

 • 5. Dina säljdata är svåra att förstå

  CRM-verktyg ska ge dig en ren och tillgänglig vy över dina data. Se demovideor om eller skärmdumpar från produkter för att förhandsgranska. Ju tydligare översiktspanelen är desto bättre, och desto troligare är det att du och ditt team kommer att dra nytta av den ökade synligheten.

 • 6. Varumärket har negativ PR

  Ta dig tid att undersöka hur ett företag hanterar sin arbetsmiljö, sin personal och sina samarbetspartners. Det säger nämligen mycket om deras värderingar. Medarbetarskandaler, bråk om licenser och tvivelaktiga metoder är tecken på att ett företag inte går mot framgång och att deras produkter ofrånkomligen kommer att bli lidande.

 • 7. Dåliga kundrecensioner

  När det är dags att jämföra CRM kan kundrecensioner vara en bra källa till objektiv feedback om en produkt eller ett företag jämfört med varumärkets egen marknadsföring. Var även uppmärksam på hur företaget svarar på negativa recensioner för att avgöra hur giltig den negativa feedbacken är och hur mycket företaget bryr sig.

Fokusera på de aktiviteter som ger resultat

Pipedrive är byggt för att:

 • Ge dig kontroll över komplexa säljprocesser
 • Tillämpa aktivitetsbaserad säljmetodik för att säkerställa uppföljning
 • Erbjuda massor av anpassningsbara funktioner
 • Inkludera live-kundtjänst
 • Underlätta uppskalning allt eftersom teamet växer
 • Ständigt introducera nya integrationer med ledande programverktyg
Tydliga pipelines

Vårt CRM kombinerar pipelinens transparens med en aktivitetsbaserad försäljningsfilosofi som säkerställer att ditt försäljningsteam fokuserar på de aktiviteter som hela tiden leder affärerna mot avslut. Med Pipedrive vet du alltid vilket som är ditt nästa steg och kan vara säker på att du aldrig missar en aktivitet.

Funktioner, integrationer och API

Med full e-postintegration, enkel import och export av data och ett öppet API har du alltid rätt data - exakt var du behöver det. Lägg till en omfattande uppsättning funktioner speciellt utformade för säljare, och du har det perfekta verktyget för att hjälpa dig att systematiskt avsluta affärer.

Rätt pris för ditt företag

Med fyra olika prisnivåer och inga dolda kostnader kan du hantera din CRM-budget på ett tillförlitligt och korrekt sätt, samtidigt som du har möjlighet att skala upp eller ner med kort varsel. Vi debiterar per plats, inte i användarspann som vissa andra CRM-lösningar, så hos oss betalar du för exakt det antal användare du har.

Över 3 000 recensioner & betyg

Toppbetyg av tusentals kunder över hela världen

4.5/5

4.3/5

4.3/5

4.8/5

4.5/5

4.5/5

Varför Pipedrives kunder byter från andra CRM

Ingen bra säljare vill bli bromsad av begränsningar och dolda kostnader. Pipedrives kunder som har bytt från HubSpot nämner onödiga funktioner, komplicerad konfiguration och dåligt värde för pengarna som huvudsakliga skäl för att byta till Pipedrive.

De som har bytt från Salesforce nämner regelbundet hur svårt det är att använda. Med Pipedrive kan du snabbt få all information du behöver från våra enkla och tydliga affärs- och produktpipelines. Våra kunder sparar tid, vilket leder till ökade intäkter.

Så här utvecklar våra kunder sina företag med Pipedrive

Affärsutvecklingskonsultfirman Gray Matters använder Pipedrive för att analysera sina kunder och sin försäljningspipeline. Med informationen de får har Gray Matters identifierat branschtrender och skapat specialprodukter för kreativa firmor.

Efter att ha antagit Pipedrive som sitt företags-CRM ökade fintech-företaget 360 Payments sitt nettoresultat med hela 298 % från 2016 till 2018. Under samma period ökade de också sin kundbas med 26 % och sina bruttointäkter med 40 %.

Vanliga frågor om Pipedrives kostnadsfria testperiod

Sälj mer. Betala mindre. Prova gratis!

Fullständig åtkomst. Inget kreditkort behövs.