Vergelijking CRM-software

Het vinden van de juiste Customer Relationship Management (CRM) software voor je bedrijf, is niet zo eenvoudig. Toch is het belangrijk dat je er goed over nadenkt en er niet zomaar eentje neemt. Onze hub voor het vergelijken van CRM-oplossingen helpt je een keuze te maken tussen Pipedrive (dat door gebruikers als beste wordt beoordeeld) en andere CRM-alternatieven.

Onmiddellijk toegang. Geen creditcard vereist.

Welke vragen moet ik stellen voor ik een CRM kies?

Je bent je ervan bewust hoe een CRM je bedrijf vooruit kan helpen, maar weet je ook welke vragen je moet stellen om CRM's doeltreffend te evalueren en met elkaar te vergelijken?

 • Kan de CRM meegroeien met mijn bedrijf?

  Wanneer je CRM's met elkaar vergelijkt, moet je goed nagaan of de tool kan meegroeien met je onderneming. Ook al ben je vandaag misschien een start-up, toch kan het met een goede CRM snel gaan. Voor je het weet bereik je al je targets. Het is niet handig dan te moeten overschakelen naar een andere tool, dus bekijk ook welke functies beschikbaar zijn in andere abonnementen dan dat waar je nu misschien voor kiest.

  Tip: Lees de casestudies die een bedrijf ter beschikking stelt om te ontdekken of en hoe het bedrijf ondernemingen zoals de jouwe heeft geholpen om te groeien.

 • Hoe moeilijk is het om de CRM te gebruiken en mijn team te trainen?

  Vergeleken met spreadsheets of pen en papier, lijken de meeste CRM-systemen erg ingewikkeld. Het juiste CRM-systeem is dat waarmee je meer gedaan krijgt in minder tijd. Je moet dus een systeem vinden dat krachtig en toch intuïtief is. Tools met heel veel functies zien er misschien goed uit, maar het duurt maanden voor je team er goed mee overweg kan. Zo verlies je gewoon productiviteit.

  Tip: Door reviews te lezen op websites als Capterra ontdek je gauw hoe gebruiksvriendelijk andere gebruikers een tool vinden.

 • Wat voor ondersteuning wordt er geboden?

  Als een softwarefout je een grote deal kan kosten, kun je je het niet veroorloven om vijf dagen te wachten op een reactie per e-mail. Zoek een tool die live chat of telefonische support biedt tijdens de kantooruren van je bedrijf en die op dat vlak een goede reputatie heeft.

  Tip: Ga op zoek naar een CRM die 24/7 ondersteuning biedt, zodat je zeker weet dat je er ook in jouw tijdzone en in het weekend terecht kunt.

 • Hoe kan de tool worden aangepast?

  Elke CRM moet in zekere mate worden aangepast om te passen bij jouw bedrijf en verkoopprocessen. Elementen als aangepaste velden en pijplijnen zijn gebruikelijk, maar is er ook de optie om delen van jouw unieke workflow te automatiseren? Als je prijzen gaat vergelijken, bedenk dan ook hoeveel je bij verschillende providers moet betalen voor aanpassingen.

  Tip: Neem een kijkje bij de apps die door een CRM worden aangeboden, om te zien of die goed samengaan met je andere tools.

 • Wat voor rapportage is er mogelijk?

  Verkooprapporten zijn erg belangrijk voor het verbeteren van je resultaten en het motiveren van je team. Als je veel rapporten maakt voor je bedrijf, ga dan op zoek naar een CRM die rapporten genereert zonder manuele input. Nog beter zijn live dashboards waarmee je je doelen kunt opvolgen. Als rapporten er goed uitzien en gemakkelijk kunnen worden opgesteld, gebruik je ze vast ook vaker.

  Tip: Maak een lijstje met belangrijke meetgegevens die je wil opvolgen, en ga na of ze in de CRM beschikbaar zijn.

Pipedrive wordt door gebruikers de beste CRM gevonden en bevat alle functies om met minder moeite meer te verkopen

Pipedrive is volgens gebruikers de beste CRM. Teams vinden er alle functies om met minder moeite meer te verkopen.

7 waarschuwingstekens om in de gaten te houden

Het is van cruciaal belang dat je begrijpt hoe je CRM's kunt vergelijken, en natuurlijk dat je de juiste keuze maakt. Daarbij is het even belangrijk dat je weet welke dingen je maar beter kunt vermijden.

 • 1. Na-aap CRM's

  Goedkopere, minder bekende CRM's lijken misschien een goede keuze, maar wanneer een CRM-systeem uitvalt, kost dat je bedrijf heel wat geld. Na-apers bootsen het ontwerp van vertrouwde software na, zijn weinig of niet te vinden op beoordelingssites, en hebben weinig volgers of zelfs negatieve beoordelingen op sociale media.

 • 2. Slechte klantenondersteuning

  Het is erg belangrijk dat je kunt rekenen op goede ondersteuning wanneer je dat nodig hebt. Neem via e-mail, live chat of sociale media contact op met de klantenservice nog voor je een abonnement neemt. Duurt het tijden voor je een antwoord krijgt? Dan helpen ze je vast ook niet snel als het er echt op aan komt.

 • 3. De software moet handmatig worden bijgewerkt

  Kijk bij je vergelijking uit naar een CRM in de cloud die automatisch wordt geüpdatet en een online back-up maakt van je data. Dat is veiliger dan offline software die manueel moet worden bijgewerkt en waar je gegevens kwijt kunt raken.

 • 4. Het product is al jaren hetzelfde

  Uit de mededelingen van een bedrijf en uit productupdates kun je opmaken hoeveel inspanningen er worden geleverd op het vlak van innovatie. Op hun blog of startpagina zie je meteen hoe vaak hun CRM-tool wordt verbeterd.

 • 5. Je verkoopgegevens zijn moeilijk te doorgronden

  CRM-tools moeten een helder en toegankelijk overzicht bieden van je gegevens. Bekijk demovideo's of screenshots voor een eerste indruk. Hoe duidelijker het dashboard, hoe beter - en hoe meer jij en je team voordeel kunnen halen uit de betere zichtbaarheid.

 • 6. Het merk heeft een slechte PR

  Kijk even rond hoe het bedrijf omgaat met zijn omgeving, medewerkers en partners. Daaruit kun je veel afleiden over hun waarden. Schandalen, licentieproblemen en schimmige praktijken wijzen erop dat een bedrijf geen rooskleurige toekomst heeft en dat de producten daarvan te lijden zullen hebben.

 • 7. Slechte beoordelingen

  Klantbeoordelingen zijn een goede bron zijn van objectieve feedback over een product of bedrijf en kunnen je helpen bij het vergelijken van CRM's. Let er ook op hoe het bedrijf reageert op negatieve recensies. Zo merk je al gauw hoe gegrond de geopperde bezwaren zijn en hoezeer het merk om de mening van klanten geeft.

Focus op activiteiten die ertoe doen

Pipedrive is ontworpen om:

 • je te helpen je salesprocessen te beheren
 • een op activiteiten gebaseerde salesmethode toe te passen die follow-ups verzekert
 • veel in hoge mate aanpasbare functies te bieden
 • live klantondersteuning te bieden
 • met gemak op te kunnen schalen als je team groeit
 • consistent nieuwe integraties met toonaangevende softwaretools te introduceren
Een zichtbare pijplijn

Onze CRM combineert overzichtelijke pijplijnen met een op activiteiten gebaseerde salesfilosofie, waardoor je salesteam zich kan richten op acties die steeds weer succesvol zijn. Met Pipedrive weet je altijd wat je als volgende moet doen. Zo kun je erop vertrouwen dat je nooit een activiteit uit het oog verliest.

Functies, integraties en API

Volledige e-mailintegratie, een eenvoudige functie voor het importeren en exporteren van data en een open API - zo heb je altijd de juiste gegevens beschikbaar, precies waar je die nodig hebt. Maak je keuze uit een ruim aanbod aan functies die speciaal zijn ontworpen voor verkopers, en je hebt de volmaakte tool in handen om continu deals tot stand te brengen.

Prijzen die passen bij je bedrijf

Er zijn vier prijsklassen en geen verborgen kosten. Op die manier beheer je je CRM-budget betrouwbaar en nauwkeurig, terwijl je indien nodig toch snel de functionaliteit kunt uitbreiden of inperken. Onze prijzen zijn per licentie, zonder vooraf vastgelegde groepsomvang. Je betaalt dus exact voor het aantal echte gebruikers.

Meer dan 3000 waarderingen en beoordelingen

Uitermate gewaardeerd door duizenden klanten over de hele wereld

4.5/5

4.3/5

4.3/5

4.8/5

4.5/5

4.5/5

Waarom klanten overstappen van andere CRM's naar Pipedrive

Geen enkele verkoper wil gehinderd worden door beperkingen en verborgen kosten. Klanten van Pipedrive die zijn overgestapt van HubSpot, vermelden onnodige functies, complexe configuraties en waar voor je geld als voornaamste redenen voor hun keuze.

Klanten die vroeger Salesforce hebben gebruikt, hebben het er vaak over hoe ingewikkeld dat programma is. Pipedrive toont je alle informatie in eenvoudige pijplijnen voor deals en producten. Onze klanten sparen veel tijd uit, en draaien daarom ook meer omzet.

Hoe onze klanten groeien met Pipedrive

Het adviesbureau voor business development Gray Matters gebruikt Pipedrive om hun klanten en verkooppijplijn te analyseren. Aan de hand van die informatie legt Gray Matters trends bloot en ontwikkelen ze gespecialiseerde producten voor creatieve agentschappen.

Nadat ze Pipedrive hadden omarmd als hun zakelijke CRM slaagde het Fintech-bedrijf '360 Payments' erin de netto-inkomsten tussen 2016 en 2018 te laten groeien met 298%. Gedurende die periode haalden ze 26% meer nieuwe accounts binnen, en steeg hun bruto-omzet met 40%.

Veelgestelde vragen over het proefabonnement van Pipedrive

Verkoop meer. Betaal minder. Probeer het gratis uit!

Volledige toegang. Geen creditcard vereist.